GoDLike Comunity
Log in

I forgot my password

Checkpagerank.net
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 14 on Sun Feb 05, 2017 3:16 am
Statistics
We have 1651 registered users
The newest registered user is lesn1k

Our users have posted a total of 558 messages in 467 subjects

Referat Energia - probleme si solutii

Go down

Referat Energia - probleme si solutii

Post by MeG@DaN on Sun Mar 06, 2011 3:48 pm

ENERGIA

PROBLEME şi SOLUŢIIImportanţa energiei electrice.

Viaţa modernă nu poate fi concepută fără energie electrică. Astfel, cea mai mare parte a descoperirilor din ultimul secol nu ar fi fost realizate dacă nu ar fi existat energia electrică. Aceasta e folosită pretutindeni. Presupunand că, brusc, am fi lipsiţi de energie, iată ce s-ar intampla :
- lipsa luminii electrice
- căderea sistemelor informatice
- probleme imense cu transporturile (tramvaie, trenuri, avioane, masini cu sistem de aprindere etc.) ; cele care vor rămane, vor putea fi folosite doar in timpul zilei la capacitate maximă (lipsa luminii pentru faruri)
- un gol imens in domeniul comunicării (telefoane de orice fel, aparate radio, TV, internet)

Şi toate acestea doar la o privire fugară asupra importanţei energiei.Modalităţi de producere a energiei electrice.
Există numeroase modalităţi de producere a energiei. Dintre acestea le amintesc pe cele alternative :
- Energia solară – intens mediatizată ca o sursă de energie nepoluantă şi gratuită, aceasta e departe de a furniza suficientă putere electrică.
- Energia eoliană – principalele caracteristici: energie puţină, nu e constantă
- Energia mareelor
- Energia geotermală

Cele mai răspandite căi de producere a energiei electrice sunt prin intermediul hirdrocentralelor, termocentralelor si a atomocentralelor.

Aşa cum se observă din tabel, unele ţări se bazeaza aproape exclusiv pe una din cele trei variante. Astfel, in Franţa, 73.2% din producţia de energie e realizată cu ajutorul atomocentralelor. In Polonia, 97.3% e realizată termic (in termocentrale). In Norvegia, din total, 99.64% e din hidrocentrale. Romania are 76.98% e obţinută din termocentrale, restul in hidrocentrale (in anul 1994). Centrala atomică de la Cernavodă a fost inchisă din nou in noaptea dinspre 26 spre 27 mai 2001.
In 1997, Canada, Mexic şi Statele Unite au globalizat 86% din consumul de energie si 80% din producţia de energie din cele două americi (de sud şi de nord). Aproximativ 57% din energia produsă in America e termică (cărbuni, petrol, gaze naturale); 25% de hidrocentrale, 16% nucleară iar geotermală şi alte surse neconvenţionale 2%. In 1997 energia generată in America a totalizat circa 1.083 gigawaţi, aproximativ o treime din totalul mondial.
California conduce intreaga lume prin metodele alternative de producere a energiei prin sursele sale nepoluante: vant, soare şi surse geotermale. In 1992, California deţinea mai mult de jumătate din energia geotermală obţinută, peste 80% din energia eoliană şi 99% din capacitatea energiei solare obţinute la nivel global. Şi totuşi, acestea trei impreună reprezintă mai puţin de 6% din energia totală generată de California.
Potenţial, SUA ar putea indruma lumea in dezvoltarea unor surse noi de energie. Industria de aparare a SUA produce cele mai profesionale produse de inginerie, metale şi calculatoare. Aceste cunoştinţe sunt necesare pentru a beneficia pe deplin de noile surse energetice din lume.


4.Tendinţe la nivel mondial (GENI)

Infiinţat de către Peter Meisen, care este şi Directorul Executiv al acestui institut, GENI (Global Energy Network Institute) reprezintă un institut la nivel mondial, non-profit ce are ca scop găsirea de soluţii pentru problemele enegetice globale.
In acest sens institutul are in vedere realizarea unui proiect la scară mondială ce presupune conectarea tuturor reţelelor de energie deja existente, realizandu-se astfel o reţea mondială. Aceasta s-a constatat a fi prioritatea numarul 1 la nivel planetar, in urma unui studiu efectuat la nivel global. Acest studiu punea următoarea intrebare:

Cum facem intreaga lume sa lucreze 100% pentru umanitate, in cel mai scurt timp posibil prin cooperare spontană fără a afecta negativ natura şi fără a se creea dezavantaje pentru nimeni?

Acum doua decenii s-a ajuns la concluzia că o furnizare suficientă de electricitate asigură un standard decent de viaţă.
Astăzi, apeland la sursele de energie ale planetei, nevoile intregii umanităţi pot fi indeplinite.
Beneficiile acestui proiect sunt enorme şi dovedite. Proiectul cuprinde 190 de naţiuni care urmează să coopereze zilnic pentru beneficiul general.
Interconectarea reţelelor electrice intre ţări şi continente va avea un impact pozitiv net imens asupra planetei. Astfel:

va creşte nivelul de trai universal
va creşte comerţul, cooperarea şi va intări pacea mondială
creşte eficienţa energiei şi dezvoltarea susţinută
reduce schimbarea climatului datorată folosirii curente de combustibili fosili şi a reziduurilor nucleare
stabilizează creşterea populaţiei mondiale


După cum spuneau şi unii experţi internaţionali,
„O reţea globala de energie are un sens enorm” (Al Gore, US Senator);
„O cale vastă şi vizionară de a construi pacea” (Walter Hickel, Guvernator Alaska)
„O soluţie generală şi ştiinţifică la problemele umanităţii” (Ron Williams, Director Research&Developement la General Motors)
„Cel mai important obiectiv planetar” (Buckminster Fuller, Critical Path)
Obiectivul GENI este să pună această strategie pentru o reţea globală interconectată pe agenda a 190 lideri mondiali cat mai curand posibil.
avatar
MeG@DaN
Administrator
Administrator

Mesaje : 465
Data de inscriere : 17/12/2010
Localizare : Acasa

http://godlike.forumclan.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum